Pattaya

En knapp halvtimme ifrån Sabai Village ligger semesterorten Pattaya.

Pattaya’vinden som blåser från sydväst mot nordöst vid inledningen av regnsäsongen’, är både en stad och landets främsta badort. Stadens bekvämlighet med internationella lyxhotell och stora urval av nöjen paras med en nära nog oändlig mängd semesteraktiviteter. Med drygt 100.000 invånare officiellt tar staden emot ca 6 miljoner besökare från hela världen per år. 

Pattaya är den perfekta lekplatsen för barn i alla åldrar. Lustfylld och billig shopping, fantastisk golf, otaliga resturanger, marknader, trädgårdar, arkitektoniska sevärdheter, museum och inte minst ett svårslaget pulserande nattliv.

Sjukhus. Här finns förstklassiga sjukhus som Pattaya International Hospital och Bangkok Hospital Pattaya.

Vattensporter. I Pattaya finns ett aktivt fritidsliv med många olika möjligheter. Här kan du prova på såväl havsfiske, segling, vattenskidor som skärmsegling. Närliggande Jomtien eller Wong Amat Beach i Naklua har fina stränder för den badsugne. Jomtien är dessutom känt för perfekta förhållanden vad gäller windsurfing. Pattaya Beach är mer ligga i solstol, jet-ski och promenadstråk. Men vill man ha riktig paradisstrand ska man ta båten ut till öarna utanför. För den dyksugne finns all utrustning att hyra och kunniga instruktörer ger lektioner vid behov.

Hamnen. Ifrån hamnen i Pattaya kan man ta en båttur till Koh Larn, en korallö med kristallklart vatten där det går att övernatta i bungalow.

Sporter. Tennis och golf är populära sporter. Här finns bra bowlinghallar, stora biljardhallar och skjutbanor, till och med för pilbåge.

Underwater World’ är ett stort inomhusakvarium. Det finns även apträningscenter och internationell ormshow. Staden har flera nöjesparker och museer, som liksom tempel och buddhastatyer i jätteformat drar stor publik. Ripley’s Believe It Or Not Museum med sitt nyinvigda vaxkabinett är kanske det mest populära.

Resturanger. Urvalet av restauranger i Pattaya är enormt. Här finns ett flertal inhemska och internationella resturanger som håller mycket hög klass. Utan att röra på sig särskilt mycket kan man resa mellan flera kontinenter, men missa självklart inte den äkta thai-maten. Mooma Roi och PIC Kitchen är de bästa platserna att äta thaimiddag. Du kan gå till Mantra eller Casa Pascal för att få smaka indisk, fransk eller italiensk mat. Café New Orleans och Mata Hari är de bästa platserna för amerikansk och europeisk mat. Vill du äta svenskt går många till Beefater som serverar en varierad meny och gott kött. www.beefeaterpattaya.com

Shopping. Utanför Bangkok erbjuder Pattaya Thailands absolut bästa och billigaste shopping. Terminal 21 och Central Festival Beach är Asiens största semesterortsgallerior och har gjort Pattaya än mer attraktivt och glamouröst. Staden har ett flertal köpcenter och mängder av småaffärer. Här finns också världens största juvelerarbutik som även den är mycket prisvärd. Flera center har biografer, caféer och restauranger för en paus mellan inköpen. Här finns en mängd kända internationella butikskedjor.

Nattlivet är erkänt kul och fartfyllt. Kabaréer konkurrerar med thai-boxning, karaokebarer och förvånansvärt bra live-bandställen. Här finns discon i olika storlek och med varierande musikstil. Mängder av ölbarer kantar strandpromenaden.

På Walking Street trängs alla sorts nationaliteter bland go-gobarer, indiska skräddare och osande gatustånd. Kort sagt: Inget saknas i denna semesterort.

Rulla till toppen