Koh Samet

En av Thailands vackraste öar

Från Sabai Village kan du med bil och speedboat ta dig till paradisön Koh Samet inom mindre än en timme. Du kan annars ta buss till Ban Phe där det går båtar vid två pirar till ön. Den ena piren är mer kommersiell och trafiken drivs av företag, mestadels för turister. På nästa pir finns en del fiskebåtar som trafikerar sträckan där biljettpriset är lägre. Räkna med båtpris på ca 30-90 Baht.

Koh Samet är en av Thailands vackraste öar. Knappa 5 km på längden och 1 km på bredden rymmer denna ö ett flertal vackra stränder med Thailands vitaste sand och klarblått vatten.

Att ta sig mellan de stränderna på östra sidan är smärtfritt. Stränderna är korta och det som skiljer de åt är oftast bara lite klippor. Efter Ao Phutsa blir vägarna mellan stränderna lite mer besvärliga. Dock tar det inte mer än 10-20 minuter att ta sig mellan stränderna. Man kan även ta huvudvägen och svänga in på stränderna, men oftast är det mer intressant att ta den naturliga vägen över klipporna.

Koh Samet erbjuder boenden i olika prisklasser. På plats kan man hitta väldigt enkla boenden, för väldigt lite pengar, men en hel del boenden är oftast bokade av thailändare som kommer till ön för kortare ledigheter – framförallt helger.

Nattlivet på Koh Samet är lungt och stilla för det mesta. De flesta lite mer livliga strandpubar och strandbarer ligger på den första stranden, Hat Sai Kaew. Typiska ölbarer som man hittar i övriga delar av Thailand, hittar man inte här. Och det är menat som ett plus.

På Hat Sai Kaew kan man även se eldshowen som arrangeras på kvällarna när mörkret har fallit. Vid stranden förbereder man området, strax innan mörkret faller, men små bord och mattor man kan sitta på och njuta av musiken och maten.

Rulla till toppen